Advies

Ik voorzie je graag – zowel als werkgever of als werknemer- van praktisch HR advies; in tal van persoonlijke, organisatie-, management en personeelsvraagstukken. Of het nu gaat om het personeelsbeleid, ziekteverzuim, het adviseren in en begeleiden van organisatiewijzigingen, de ontwikkeling en beloning van medewerkers, het ontwikkelen en begeleiden van jezelf en/of je medewerkers en/of leiderschap of de praktische toepassing van wet- en regelgeving: Ik denk graag mee.

Met mijn jarenlange ervaring in zowel het MKB als multinationals kan ik een goede sparring partner en adviseur voor jou en je organisatie zijn. Ook heb ik veel ervaring met de uitdagingen die een multiculturele en/of een matrixorganisatie met zich mee brengen.

Naast het geven van advies kunnen er uiteraard ook vraagstukken zijn waarbij ik als coach of mediator op kan treden.  

Naast adviseur, coach of mediator kan ik je organisatie ook ondersteunen in de functie van externe vertrouwenspersoon:

Vertrouwenspersoon

Wat is een vertrouwenspersoon?

Een vertrouwenspersoon is een persoon binnen een bedrijf of instelling aan wie je vertrouwelijke zaken kwijt kunt. Vaak gaat het om omgangsvormen, bedreigingen, pesten of persoonlijke problemen.

Als je te maken krijgt met ongewenst gedrag op de werkvloer, kun je terecht bij een vertrouwenspersoon. Deze biedt je een luisterend oor en kan je adviseren over welke acties je kunt ondernemen.

Wat doet een vertrouwenspersoon?

Het meest essentiële is dat je medewerkers hun vertrouwenspersoon volledig in vertrouwen kunnen nemen. Integriteit en vertrouwelijkheid staan centraal; het contact moet voor de medewerker veilig zijn. Zo wordt er zonder toestemming van de medewerker geen enkele informatie naar buiten gebracht, tenzij in zeer extreme situaties van grote dreiging of van misdrijf. Opvang en begeleiding zijn de sleuteltaken van de vertrouwenspersoon. Samen met de medewerker zoekt de vertrouwenspersoon naar oplossingen en bespreekt hoe de medewerker zelf een actieve rol kan spelen in de oplossing. Het kan zijn dat wordt doorverwezen naar een speciale instantie. Of dat contact wordt gelegd met iemand in of buiten de organisatie. De medewerker beslist hier in.

Waarom zou je mij als exerne vertrouwenspersoon kiezen?

Ik heb ervaring met beide kanten van een onderneming en ik denk neutraal, onafhankelijk en onpartijdig mee vanuit enerzijds de ondernemersvisie en anderzijds vanuit het perspectief van de medewerker. Door mijn brede werkervaring -of het nu gaat om een mannencultuur, een technisch bedrijf of een financiele instelling kan ik me goed verplaatsen en meedenken. Als vertrouwenspersoon kan ik ook mijn vaardigheden in bemiddeling en coaching inzetten waardoor er sneller naar een oplossing toe gewerkt kan worden.

Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek (ook online mogelijk!)